ГоловнаСвіт

МЗС просить українців утриматися від поїздок у Єгипет до скасування режиму надзвичайного стану

2 січня режим надзвичайного стану в країні продовжили на три місяці.

МЗС просить українців утриматися від поїздок у Єгипет до скасування режиму надзвичайного стану
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ рекомендує українським громадянам переглянути власні плани відвідування Єгипту протягом дії продовженого в цій країні на три місяці надзвичайного стану і, якщо це можливо, утриматися від поїздок у цю державу, в т.ч. з туристичною метою.

Про це повідомили в Департаменті консульської служби МЗС України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Згадані застереження спричинені суттєвою активізацією на території Єгипту радикальних терористичних угруповань, включаючи ІДІЛ, які все частіше скеровують терористичні акти проти цивільних осіб, враховуючи їхню релігійну приналежність", - пояснюють у Консульській службі.

Тим громадянам, які вже перебувають у Єгипті, рекомендують врахувати наявні ризики подальшого перебування на території країни й утриматися від поїздок і перебування на півночі і в центральній частині Синайського півострова, а також в пустельних районах на захід від долини річки Ніл.

Також у МЗС рекомендують українцям бути пильними, відвідуючи північне узбережжя Єгипту, столицю країни і дельту річки Ніл, туристичні місця в її долині, узбережжя Червоного моря (курорти міст Хургада, Ель-Гуна, Сафага, затоки Макаді і затоки Сома), а також південної частини Синайського півострова (курорти міст Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Таба).

У разі різкого загострення ситуації необхідно неухильно виконувати вказівки посадових осіб, відповідальних за безпеку в місці проживання. Громадянам рекомендують зберігати в доступних місцях паспортні документи, кошти й речі, які знадобляться в разі термінового покидання місця проживання.

Нагадаємо, влада Єгипту ввела режим надзвичайного стану у квітні минулого року після двох вибухів у храмах, в результаті яких загинули не менш ніж 45 осіб. Потім термін дії режиму продовжували двічі - в липні і в жовтні.

2 січня Єгипет продовжив режим НС ще на три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram