ГоловнаСвіт

Влада Ірану організувала масові проурядові акції

Держканали повідомили, що на демонстрації на підтримку влади вийшли "десятки чи навіть сотні тисяч людей по всій країні".

Влада Ірану організувала масові проурядові акції
Фото: EPA/UPG

На тлі багатоденних масових протестів в Ірані керівництво країни організувало проурядові акції.

Про це повідомляє  Deutsche Welle.

У середу, 3 січня, іранські державні телеканали повідомили про те, що на демонстрації на підтримку влади вийшли "десятки чи навіть сотні тисяч людей по всій країні".

Зокрема, телеканал ІРІБ показав у прямому ефірі кадри з акцій у багатьох іранських містах, на яких демонстранти скандували: "Геть США", "Геть Саудівську Аравію", "Геть Ізраїль". На думку іранського керівництва, ці три країни відповідальні за організацію хвилі протестів по всьому Ірану, фінансово підтримують демонстрантів, а також постачають їм зброю.

Згідно з повідомленнями в соціальних мережах, у Тегерані й інших містах у ніч на 3 січня тривали антиурядові протести. ДержЗМІ Ірану не підтвердили цю інформацію і заявили, що ніч у столиці минула спокійно.

Нагадаємо, у великих містах Ірану з 28 грудня проходять антиурядові акції протесту. Демонстрації почалися минулого тижня. Учасники акцій протестують проти складної економічної ситуації, а також проти керівництва країни. Президент Ірану Хасан Рухані закликав співвітчизників до спокою. Влада Ірану заблокувала доступ до додатка Instagram і месенджера Telegram на тлі акцій протесту населення. Жертвами заворушень стали не менш ніж 20 людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram