ГоловнаСвіт

Трамп відвідає 48-й Всесвітній економічний форум у Давосі

До цього єдиним президентом США, який взяв участь у форумі, був Білл Клінтон.

Трамп відвідає 48-й Всесвітній економічний форум у Давосі
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп відвідає 48-й Всесвітній економічний форум, який пройде 23-26 січня у швейцарському Давосі.

Про це повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, передає CBS News.

"На Всесвітньому економічному форумі цього року президент розраховує просувати свою політику, спрямовану на зміцнення американського бізнесу, американських підприємств, американських робітників. Зараз ми опрацьовуємо деталі його робочого графіка", - сказала Сандерс.

До цього єдиним президентом США, який узяв участь у форумі, був Білл Клінтон. Він відвідав ВЕФ 29 січня 2000 року. Нагадаємо, що Всесвітній економічний форум - швейцарська неурядова організація, найбільше відома організацією щорічних зустрічей у Давосі. На зустрічі запрошують провідних керівників бізнесу, політичних лідерів, провідних мислителів і журналістів.

Членами ВЕФ є близько 1000 великих компаній і організацій з різних країн світу, у тому числі Україна. Делегація нашої країни постійно бере участь у форумі. На форумі 2017 року виступив президент Петро Порошенко, який брав участь у пленарному засіданні "Рух на схід: посилення європейського сусідства". Також голова держави зустрівся в рамках форуму з президентом Азербайджану, головою Європейського банку реконструкції і розвитку, кількома іншими можновладними особами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram