ГоловнаСвіт

Під час спроби перетнути Середземне море на гумовому човні затонули 8 нелегальних мігрантів

Жертв може бути більше, загалом на човні перебувало понад 100 осіб.

Під час спроби перетнути Середземне море на гумовому човні затонули 8 нелегальних мігрантів
Архив
Фото: EPA/UPG

Щонайменше вісім мігрантів потонули в суботу, 6 січня, біля узбережжя Лівії під час спроби перетнути Середземне море, ще десятки людей вважають зниклими безвісти. Про це повідомила італійська берегова охорона, яка також зазначила, що 84 людей вдалося врятувати. Мігранти перебували у воді кілька годин, перш ніж були врятовані, передає "Німецька хвиля".

Представник лівійських військово-морських сил припустив, що потонули щонайменше 25 осіб. Він зазначив, що на гумовому човні перебувало понад 100 мігрантів. Причиною аварії стали, ймовірно, погані погодні умови. Човен зазнав аварії в міжнародних водах, ВМС Лівії не мали ресурсів, щоб прийти на допомогу.

За даними неурядової рятувальної організації Sea-Watch, число загиблих також становить щонайменше 25 осіб.

Ця аварія стала першим у 2018 році випадком загибелі мігрантів у Середземному морі, повідомили в іспанській неурядовій рятувальній організації Proactiva Open Arms.

Після закриття "балканського маршруту" 2016 року шлях із Лівії Середземним морем став основним для мігрантів і біженців, які прагнуть дістатися берегів Європи. За даними Міжнародної організації з міграції, 2017 року понад три тисячі людей потонули або зникли безвісти під час спроби перетнути Середземне море, відпливаючи переважно з Лівії в напрямку Італії. У рамках європейської операції "Софія", що має на меті запобігати перетину Середземного моря нелегальними мігрантами, з 2015 року понад 42 тис. осіб було врятовано.

Нагадаємо, за даними ООН, із 2000 року кількість мігрантів у світі зросла на 49%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram