ГоловнаСвіт

За підтримку антиурядових протестів в Ірані затримали колишнього президента

Махмуду Ахмадінеджаду загрожує домашній арешт.

За підтримку антиурядових протестів в Ірані затримали колишнього президента
Махмуд Ахмадинежад
Фото: EPA\UPG

Колишнього президента Ірану Махмуда Ахмадінежада заарештувала влада за нібито розпалювання заворушень проти уряду, передає The Baghdad Post.

У повідомленні сказано, що Ахмадінежад під час візиту в місто Бушер 28 грудня сказав: "Дехто з нинішніх лідерів живе осторонь від проблем і турбот людей і нічого не знає про реальність суспільства".

Він додав, що Іран потерпає від "безгосподарності", а уряд президента Хасана Рухані "вважає, що народ є неосвіченим суспільством".

Газета заявила, що влада тепер намагається посадити колишнього президента під домашній арешт.

Махмуд Ахмадінежад очолював країну два терміни поспіль з 2005-го по 2013 рік. 2009 року в країні пройшли протести після його другої перемоги на виборах.

Нагадаємо, протести охопили Іран 29 грудня. Спочатку вони були спрямовані проти економічної політики і зростання цін, потім учасники акцій почали висловлювати невдоволення урядом країни і духовним керівництвом.

Щонайменше 20 людей загинули під час заворушень.

Раніше Великобританія, Німеччина, Швеція, Ізраїль і Туреччина висловили стурбованість у зв'язку з загибеллю людей і закликали іранську владу поважати права людини. Вашингтон наполіг на скликанні екстреного засідання Ради Безпеки ООН за насильство в Ірані.

Зате свою підтримку офіційному Тегерану висловили Сирія і Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram