ГоловнаСвіт

У Берліні розпочали нові коаліційні переговори

Консультації триватимуть п'ять днів - до 12 січня.

У Берліні розпочали нові коаліційні переговори
Архив
Фото: EPA/UPG

У Берліні в неділю, 7 січня, почалися переговори про формування урядової коаліції між Християнсько-демократичним союзом, Християнсько-соціальним союзом і Соціал-демократичною партією Німеччини. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Я вірю, що це вдасться», - заявила голова ХДС Ангела Меркель перед початком переговорів, які проходять у штаб-квартирі СДПН, Willy-Brandt-Haus.

Вона зазначила, що проведено добру підготовку до консультацій. За словами Меркель, завдання політиків - забезпечити умови, щоб протягом п'яти-десяти років жити у процвітанні і демократії.

Лідер СДПН Мартін Шульц заявив, що його партія не має наміру окреслювати «червоні лінії» на переговорах, але їхніх результатів не прогнозував.

Голова ХСС Хорст Зеєхофер пообіцяв постаратися «довести справи до доброго фіналу».

Чи вдасться партіям повторити "велику" коаліцію, яка управляла країною попередні чотири роки, поки що невідомо.

Нагадаємо, що відразу після виборів 24 вересня соціал-демократи категорично відмовилися входити в уряд із консерваторами, однак після провалу переговорів із лібералами і "зеленими" змушені були піддатися на вмовляння президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Зондувальні перемовини будуть короткими - до 12 січня. Якщо їх результат буде позитивним, почнуться переговори по суті, включаючи розподіл портфелів. У кожному разі уряд можуть сформувати щонайшвидше до Великодня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram