ГоловнаСвіт

У Німеччині партії намагаються відновити "велику" урядову коаліцію

Соціал-демократична партії Німеччини погодилася на переговори з ХДС/ХСС, щоб зберегти політичну стабільність і не допустити дострокових парламентських виборів.

У Німеччині партії намагаються відновити "велику" урядову коаліцію

"Християнсько-демократичний союз" (ХДС), який очолює канцлер ФРН Анґела Меркель, почав консультації з Соціал-демократичною партією (СДПН) про відновлення "великої" коаліції після провалу переговорів про створення коаліції "Ямайка".

Про це повідомляє агентство Рейтер

Відзначають, що СДПН, лідери якої раніше оголосили про відхід в опозицію, погодилася на переговори з ХДС/ХСС, щоб зберегти політичну стабільність і не допустити дострокових парламентських виборів.

Напередодні лідери християнських демократів на зустрічі в Берліні обговорили подальшу співпрацю з СДПН, зокрема майбутню зустріч із президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром.

У переговорах, які почнуться цього тижня, крім Меркель і Штайнмаєра, також візьмуть участь лідер СДПН Мартін Шульц і голова ХСС Хорст Зеехофер, зазначає Deutsche Welle.

Нагадаємо, раніше в Німеччині провалилися переговори про створення так званої коаліції "Ямайка", які тривали понад місяць. "Вільна демократична партія" 20 листопада в односторонньому порядку заявила про вихід із переговорів. Її позицію жорстко розкритикували потенційні партнери по коаліції ХДС/ХСС і "Союз-90/Зелені". При цьому раніше учасники переговорів по коаліції створили спільний документ, в якому узгодили позиції з проблем зовнішньої політики і безпеки ФРН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram