ГоловнаСвіт

Трамп назвав поведінку РФ у Східній Європі дестабілізуючою

"Америка віддана миру і безпеці в Центральній і Східній Європі".

Трамп назвав поведінку РФ у Східній Європі дестабілізуючою
Трамп
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп, виступаючи в четвер у Варшаві, висловив думку, що дії Росії в Східній Європі носять дестабілізуючий характер.

"Ми працюємо з Польщею і відповідаємо на російські дії і дестабілізуючу поведінку Росії", - сказав він на прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою, повідомляє "Интерфакс"

За словами Трампа, "альянс між Польщею і НАТО носить критичний характер для стримування конфліктів і для того, щоб війна ніколи не розорила вас, і щоб світ став безпечнішим місцем".

"Америка віддана миру і безпеці в Центральній і Східній Європі", - зазначив американський лідер.

Тим часом прес-секретар президента РФ Володимира Путіна Дмитро Пєсков, коментуючи заяву Трампа, сказав, що у Кремлі не згодні з тим, що дії Росії в Східній Європі носять негативний характер, повідомляє "Дождь". 

"Ми не згодні з таким підходом", - сказав Пєсков.

За його словами, в Кремлі чекають на зустріч Дональда Трампа з Володимиром Путіним.

"Вони зможуть особисто обмінятися своїми думками з найактуальніших питань. І головне - це зрозуміти справжній підхід кожного з них до двосторонніх відносин", - додав він.

Трамп прибув із візитом до Польщі ввечері 5 липня. Планувалася зустріч Трампа з польським президентом Анджеєм Дудою, а також переговори у складі делегацій. Одне з ключових питань, яке польська сторона хотіла обговорити з Трампом, стосувалося присутності на території країни військ НАТО і США.

Очікують, що зустріч Трампа з Путіним відбудеться 7 липня

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram