ГоловнаСвіт

Макрон назвав Паризьку кліматичну угоду "недостатнім етапом"

Голова СБ запевнив, що Світовий банк повністю підтримує Паризьку хартію.

Макрон назвав Паризьку кліматичну угоду "недостатнім етапом"
Макрон
Фото: пресс-служба президента

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Паризька кліматична угода - це етап, але недостатній, і висловив надію, що міжнародне співтовариство прийме рішення просунутися далі.

Про це Макрон сказав напередодні відкриття саміту "Великої двадцятки" (G20) в Гамбурзі, повідомляє RFI з посиланням на AFP.

"Паризька хартія щодо клімату - це етап, але цього недостатньо, і тому ми повинні колективно продовжити просуватися вперед, і показати конкретними проектами і фінансуванням нашу здатність іти далі", - сказав президент Франції під час спільної заяви з президентом групи організацій Світового банку Джим Ен Кімом після їхньої зустрічі в Єлисейському палаці.

Джин Ен Кім зі свого боку запевнив, що Всесвітній банк повністю підтримує Паризьку хартію.

Як зазначено, після заяви США про вихід із Паризької угоди з питань клімату, шанси на укладення нового спільного договору під час саміту G20 практично дорівнюють нулю. Президент США запевнив, що допоможе канцлеру ФРН Анґелі Меркель досягти на саміті успіху, але ніхто не очікує, що він змінить свою позицію з цього питання.

Президент США Дональд Трамп заявив про вихід із Паризької угоди, ратифікованої попередньою адміністрацією, 1 червня 2017 року, оскільки це може перешкоджати поліпшенню американської економічної ситуації.

При цьому Трамп сказав про готовність заново почати переговори з приводу клімату. Вихід США з угоди викликав розчарування у світової спільноти, президент Франції Еммануель Макрон закликав американських підприємців діяти заради порятунку планети, незалежно від державного рішення.

Паризьку угоду з питань клімату було затверджено на конференції ООН наприкінці 2015 року. Його підписали 194 країни, але ратифікували лише 152.

Як відомо, саміт G20 пройде в Гамбурзі (Німеччина) з 7 по 8 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram