ГоловнаСвіт

Макрон спустився під воду на атомній субмарині

Президент Франції взяв участь у навчаннях, які імітували запуск ядерної ракети.

Президент Франції Еммануель Макрон провів кілька годин під водою на борту атомного підводного човна під час навчань, що імітують запуск ядерної ракети.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

На АПЧ "Ле Террібль" за 300 км від узбережжя Бретані Макрона опустили з вертольота. Пізніше він опублікував фотографію спуску у своєму Twitter.

Імітація ядерного запуску була частиною програми візиту президента на військово-морську базу Іль-Лонг, де він провів увесь день. Саме там дислокуються всі чотири французькі атомні підводні човни, оснащені ядерними балістичними ракетами.

Крім підводних човнів, ядерні ракети є і на озброєнні французьких ВПС. Загалом ядерний арсенал країни становить близько 300 боєголовок.

Після того як 2019 року Британія покине Євросоюз, Франція залишиться єдиною з 27 країн об'єднаної Європи, в арсеналі якої є ядерна зброя.

Одночасно з візитом Макрона на Іль-Лонг новий французький уряд під головуванням Едуара Філіпа виграв голосування про довіру в парламенті: його підтримали 370 депутатів нижньої палати, проти проголосували лише 67. Філіп подав на затвердження парламентаріїв програму роботи свого кабінету, що включає скорочення бюджетних витрат і реформу трудового законодавства. Категорично проти цієї реформи виступали французькі профспілки, які погрожують масовими страйками найближчої осені.

Нагадаємо, раніше Макрон заявив, що має намір на третину скоротити парламент Франції і скасувати режим надзвичайного стану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram