ГоловнаСвіт

Європарламент схвалив нові торговельні преференції для України

Нові норми почнуть діяти після того, як їх схвалить Рада ЄС.

Європарламент схвалив нові торговельні преференції для України
Фото: ecb.europa.eu

Європарламент схвалив розширення торговельних преференцій Києву для "підтримки економічного розвитку України", передає Німецька хвиля.

Відповідне рішення ухвалено у вівторок, 4 липня, під час пленарної сесії на підтримку домовленостей, досягнутих в червні на зустрічі Комітету представників країн ЄС. За нього проголосували 566 депутатів, проти були 96.

"ЄС пропонує своєчасну підтримку Україні, одночасно піклуючись про проблеми наших фермерів. Надаючи нові преференції, ми хочемо підтримати проведені реформи, зміцнювати малі та середні підприємства і забезпечити необхідний імпульс для збільшення торговельних потоків", - підкреслив депутат парламенту ЄС від Європейської народної партії Ярослав Валенса, який виступив на сесії.

Законодавці виступили на підтримку "пакетного рішення", схваливши нові концесії, але одночасно скоротивши обсяг додаткових квот на низку найменувань сільгосппродукції, включаючи помідори і пшеницю.

Нові норми почнуть діяти після того, як їх схвалить Рада ЄС.

Пропозиція доповнює положення про торгівлю, вже введені відповідно до підписаної у 2014 році угоди про асоціацію Україна - ЄС.

Нагадаємо, в червні ЄС збільшив квоти на низку сільгосптоварів з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram