ГоловнаСвіт

Катар відповів на ультиматум арабських країн

Деталі відповіді поки що невідомі.

Катар відповів на ультиматум арабських країн
Фото: www.infoneticsresearch.com

Катар передав відповідь на перелік вимог з боку Саудівської Аравії і низки арабських країн на тлі дипломатичної кризи в Перській затоці, повідомляє DW.

У понеділок, 3 липня, міністр закордонних справ емірату Мохаммед бін Абдельрахман аль-Тані передав еміру Кувейту Сабах аль-Ахмеду відповідь Дохи на ультиматум, повідомляє агентство новин dpa з посиланням на кувейтські ЗМІ.

Деталі відповіді станом на вечір понеділка не відомі.

Офіційний Кувейт виступає як посередник в протистоянні емірату і арабських країн, зокрема Саудівської Аравії, Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ), Бахрейну та Єгипту. Останні, за повідомленнями ЗМІ, вимагають від Дохи серед іншого звуження дипломатичних відносин з Іраном і закриття мовця Al-Jazeera.

Аль-Тані раніше заявляв, що вимоги будуть відкинуті, тоді як британські адвокати Катару назвали ультиматум таким, що "суперечить міжнародному праву", зазначає інформагентство AFP.

Водночас на зустрічі міністрів закордонних справ Саудівської Аравії і Німеччини Аделя аль-Джубейра і Зігмара Габріеля в понеділок, 3 липня, в Джидді представник Ер-Ріяда висловив надію, що відповідь Дохи буде "позитивною". Габріель зазначив, що розраховує на "серйозний діалог" між учасниками "катарської кризи".

У вівторок, 4 липня, голова МЗС ФРН відправиться в Катар, в середу, 5 липня, - в Кувейт.

Нагадаємо, дев'ять країн розірвали дипломатичні відносини з Катаром. Основна претензія цих країн - передбачувана підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США.

Катар заявив, що не має наміру вести переговорів зі своїми сусідами щодо урегулювання кризи, поки не будуть скасовані введені проти Дохи економічні санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram