ГоловнаСвіт

Новий голова МЗС Франції не бачить альтернативи "мінському процесу"

Говорити про скасування санкцій проти Росії "поки що зарано".

Новий голова МЗС Франції не бачить альтернативи "мінському процесу"
Фото: gouvernement.fr

Новий голова МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан виступив за продовження Мінських угод, заявивши, що альтернативи їм немає.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті Le Monde, передає RFI.

"Альтернативи "мінському процесу" на сьогодні немає. Ніхто - ні росіяни, ні українці не уявляють собі іншого формату переговорів. Тому ми вважаємо, що процес повинен обов'язково тривати. Обидві сторони конфлікту зобов'язані вжити необхідних заходів: обмінятися полоненими, відвести важку військову техніку від лінії розмежування, відмовитися від блокування й експропріації підприємств. Потрібно залагодити ці питання до початку нового етапу переговорів у нормандському форматі", - заявив голова французького МЗС.

В інтерв'ю виданню Ле Дріан підтвердив, що рішення продовжити санкції проти Росії країни Європейського Союзу ухвалили одностайно.

"Однак слід пам'ятати, що санкції мають характер зворотності, в разі поліпшення ситуації вони можуть бути зняті. Сьогодні говорити поки що про це зарано. Для цього необхідна воля українського керівництва", - резюмував він.

Нагадаємо, 26 червня Петро Порошенко під час візиту у Францію провів переговори з керівництвом країни. Президент Макрон жорстко оцінив поточну політику РФ і запропонував свій план деокупації Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram