ГоловнаЕкономікаДержава

Угода про ЗВТ з Канадою запрацює 1 серпня, - посол

Київ отримав урядову ноту про завершення всіх внутрішніх процедур.

Угода про ЗВТ з Канадою запрацює 1 серпня, - посол
Фото: zik.ua

Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою запрацює з 1 серпня.

Про це повідомив посол України в Канаді Андрій Шевченко у Фейсбуці.

"Канада зробила свій подарунок нам до Дня Конституції: ми отримали урядову ноту про завершення всіх внутрішніх процедур для набуття чинності Угоди про вільну торгівлю. У нас подвійне відчуття: фініш і старт - два в одному. Це історичний момент, який підсумовує колосальний пласт роботи наших дипломатів і політиків. Однак це і початок набагато більш значущого етапу: час наповнювати цю Угоду життям - контрактами, робочими місцями і інвестиціями", - зазначив він.

Шевченко нагадав, що Угода скасує 98% тарифів на українські товари, які продаватимуть у Канаду. Для канадських товарів одразу скасовується 72% тарифів, а протягом 7 років безмитний експорт виросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи Угоди захищають електронну комерцію і інтелектуальну власність.

"Я хочу, щоб цю новину почули українці, які займаються бізнесом і шукають нові ринки. Ми знаємо, що нам є що запропонувати споживачеві за кордоном. На канадському напрямку тепер є всі умови - торгувати, примножувати спільно добробут і робити наші обидві країни успішними", - додав посол.

Нагадаємо, переговори про підписання угоди з Канадою велися з 2010 по 2015 рік, усього відбулося шість раундів.

Верховна Рада ратифікувала ЗВТ з Канадою 14 березня. 3 квітня Президент Петро Порошенко підписав закон про ратифікацію угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram