ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз" виплатив 15,7 млрд грн дивідендів і податку на прибуток

"Ми довели, що державний сектор економіки може і повинен бути ефективним".

"Нафтогаз" виплатив 15,7 млрд грн дивідендів і податку на прибуток
Фото: hyser.com.ua

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" завершила перерахування до державного бюджету дивідендів за 2016 рік у розмірі 13,3 млрд гривень.

Про це повідомляють на сайті компанії.

"Це рекордна сума, яка була виплачена в бюджет держкомпанією у вигляді дивідендів за всю історію незалежності України", - наголошено в повідомленні.

Крім того, "Нафтогаз" перерахував до бюджету авансові внески з податку на прибуток, нараховані на суму дивідендів у розмірі 2,4 млрд гривень.

За словами голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва, формування прибутку компанії в розмірі 26,5 млрд гривень за підсумками 2016 року стало можливим завдяки послідовній роботі з реформування "Нафтогазу" й енергетичного сектора України, яка тривала впродовж останніх трьох років.

"Сьогодні ми бачимо перші результати реформ, які продовжують реалізовуватися, незважаючи на значний опір. Ми довели, що державний сектор економіки може і повинен бути ефективним. Відмова від корупції, перехід до прозорих бізнес-процедур за найкращими світовими зразками, активна робота на зовнішніх ринках, відстоювання інтересів "Нафтогазу" в міжнародних судах, - усе це призвело до значного позитивного фінансового результату", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" в 2016 році отримав чистий прибуток у розмірі 26,5 млрд гривень, який забезпечив переважно прибуток від транзиту. Це перший чистий прибуток компанії за останні п'ять років. Починаючи з 2016 року, "Нафтогаз" з одержувача бюджетної допомоги став донором.

У 2015 році збиток "Нафтогазу" становив 27,7 млрд гривень.

5% чистого прибутку за 2016 рік (1,3 млрд гривень) "Нафтогаз" вирішив направити до резервного капіталу, 45% (11,9 млрд гривень) - на розвиток компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram