ГоловнаЕкономікаБізнес

Справу екс-голови ДПЗКУ повернули на розгляд

Томіленкові закидають велику розтрату.

Справу екс-голови ДПЗКУ повернули на розгляд
Валерий Томиленко
Фото: Ukrinform

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 26 червня домоглася скасування рішення Печерського райсуду Києва від 31 березня, який намагався повернути прокурору обвинувальний акт стосовно колишнього в. о. голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) Валерія Томіленка.

Апеляційний суд Києва постановив повернути справу до Печерського райсуду для розгляду зі стадії підготовчого засідання, повідомила прокуратура в фейсбуці.

У березні 2015 року Томіленко і керівник Рокитнянського комбінату хлібопродуктів підписали договір про постачання комбінатом 16,6 тис. тонн кукурудзи третього класу для ДПЗКУ на умовах повної передоплати. Обом сторонам було достовірно відомо, що вказаний товар де-факто відсутній, тому Рокитнянський хлібокомбінат не збирався виконувати угоду. Незважаючи на це, ДПЗКУ перерахувала на рахунок хлібокомбінату близько 50 млн грн за товар, який так і не було поставлено.

Аналогічний договір було підписано з "Васильківхлібопродукт". Він зобов'язався поставити ДПЗКУ 11,6 тис. тонн кукурудзи третього класу, яких у підприємства не було. "Васильківхлібопродукт" отримав 38,55 млн грн, але зерна держкорпорації не поставив.

Пізніше обидві компанії повернули частину коштів, але не компенсували пеню і штрафи.

Томіленкові інкриміновано розтрату в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України, карається позбавленням волі на термін від семи до 12 років).

Нагадаємо, Томіленка затримали детективи Антикорупційного бюро 26 липня 2016 року і пізніше заарештували з правом виходу під заставу 5 млн гривень. Заставу за нього внесли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram