ГоловнаПолітика

ГПУ підготувала подання про зняття недоторканності з Довгого (оновлено)

Він проходить у справі про виділення землі на території заповідника "Жуків острів".

ГПУ підготувала подання про зняття недоторканності з Довгого (оновлено)
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради Мустафа Найєм заявив, що Генеральна прокуратура підготувала проект подання про зняття недоторканності з депутата Олеся Довгого за ст.364 Кримінального кодексу - зловживання владою.

За наявною в Найєма інформацією, Довгий фігурує в кримінальному провадженні про незаконне виділення земельних ділянок на території заповідника "Жуків острів".

"Наскільки мені відомо, на цей момент проект подання про зняття депутатської недоторканності з Олеся Довгого перебуває на розгляді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Мені також відомо, що й Олесь Довгий про це знає і готується", - написав Найєм у фейсбуці.

Він нагадав, що до кінця сесії залишилися тільки два пленарні тижні, і якщо за час літніх канікул Довгий утече, відповідальним за це буде САП.

Оновлення. Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на брифінгу підтвердив отримання цього проекту і заявив, що підписав його.

"На Довгого надійшло клопотання минулого тижня. Генеральний прокурор раптово визначив підслідність за НАБУ за фактом виділення земельних ділянок в Києві у 2007-2009 роках. Це провадження розслідувала прокуратура Києва. Ми її взяли, і вчора я підписав подання на зняття недоторканності", - заявив він.

Він вважає, що зібрані прокуратурою Києва докази переконливі.

Подання після підписання повернулося до генерального прокурора Юрія Луценка.

Нагадаємо, що 2007 року Київрада ухвалила скандальне рішення про ліквідацію заказника "Жуків острів", його площу урізали з 1630 га до 196 га. Вилучені таким чином землі успішно роздавали під забудову. Тепер же ГПУ в судовому порядку з різним успіхом намагається їх повернути.

Серед одержувачів землі був близький соратник Віктора Януковича Юрій Іванющенко (Юра Єнакієвський).

Довгий тоді був секретарем Київради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram