ГоловнаПолітика

Розенблат вважає затримання його помічника помстою "бурштинової мафії"

"Я просто розповів, що потрібно, щоб отримати ліцензію".

Розенблат вважає затримання його помічника помстою "бурштинової мафії"
Борислав Розенблат
Фото: Макс Требухов

Депутат Верховної Ради Борислав Розенблат (БПП) вважає, що затримання його охоронця Національним антикорупційним бюро за підозрою в хабарництві - це помста "бурштинової мафії".

"Це помста. Протягом двох років я жорстко боюся з бурштиновою мафією. Є три компанії, на які я подав позов до прокуратури, щоб вони забрали в них ліцензію, яку ті отримали незаконно. Після цього з боку тих компаній були погрози", - заявив він у коментарі LB.ua. За його словами, йдеться, зокрема, про "Амбер холдинг" і Right Solution.

При цьому він підкреслив, що дотепер він навіть не свідок у справі про хабар.

"Із цією жінкою [у торбі якої НАБУ знайшло 200 тис. доларів] ми спілкувалися кілька разів. Мене запросили на зустріч, замовили каву, фреш, була розмова, потім ця жінка пішла в туалет. Через кілька годин до неї прийшли детективи НАБУ, прочитали їй якісь статті. Мені детективи сказали, що я можу бути вільним. Я сказав, що залишуся, було цікаво, що буде далі", - розповів Розенблат про обставини затримання його помічника.

"Ця жінка зі мною протягом року спілкувалася. Вона була українкою, але працювала на іноземну компанію. Ця компанія шукала шляхи легалізації бурштину. Легально побудувати завод видобутку бурштину. Я хотів просто знати, як грають гравці на ринку, це нормальна робота. Я просто розповів їй, що потрібно, щоб отримати ліцензію. Для мене було важливо, що в Житомирі побудують завод із виробництва бурштину", - сказав він.

Розенблат стверджує, що не бачив, що в сумці у жінки.

Його помічник Богуслав Ярощук, який виконує функції охоронця, сидів за три столи від них.

Заступник фракції БПП Олексій Гончаренко заявив, що виключати Розенблата з фракції через цей інцидент немає підстав.

Нагадаємо, в НАБУ заявили, що затримали охоронця Розенблата на хабарі, що призначався двом нардепам. За інформацією депутата Сергія Лещенка, ці нардепи - сам Розенблат і його колега з "Народного фронту" Максим Поляков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram