ГоловнаПолітика

Гройсман очікує 12 млрд грн на ремонт доріг від митниці

Кілька місяців тому прем'єр говорив про 7-9 млрд гривень.

Прем'єр Володимир Гройсман заявив, що експеримент зі спрямування частини коштів від перевиконання митних надходжень на будівництво і ремонт доріг дозволить цього року акумулювати 12 млрд грн.

"Маємо хорошу динаміку на митниці: 12 млрд грн перевиконання плану буде направлено по всіх областях на будівництво і реконструкцію доріг. Ми також будемо пропонувати внести зміни в державний бюджет, і одна зі статей - виділення коштів для нової дороги Львів - Хмельницький - Вінниця - Умань - Одеса - Миколаїв. Це дорога, яка зв'яже наш західний кордон з портами, важлива транспортна артерія для України", - наводять на сайті уряду слова Гройсмана.

Нагадаємо, в березні Гройсман прогнозував 7-9 млрд гривень надходжень від митниці на ремонт доріг.

Експеримент з розвитку автомобільних доріг загального користування почався 1 вересня 2015 року і діяв у Волинській, Львівській, Одеській і Чернівецькій областях та Києві. За чотири місяці митниці в цих регіонах направили на ремонт доріг 2 млрд гривень.

З січня експеримент розширили на всю територію України. Суть експерименту зводиться до того, що половина надпланових надходжень від митниці спрямовується на розвиток доріг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram