ГоловнаПолітика

СБУ закликала долучитися до розробки закону проти російської пропаганди

Спецслужба приймає пропозиції на спеціально створеній фейсбук-сторінці.

СБУ закликала долучитися до розробки закону проти російської пропаганди
Фото: zn.ua

Служба безпеки України створила у фейсбуці сторінку для прийому пропозицій щодо розроблюваного законопроекту про протидію гібридній війні.

"Кожен патріот України може залишити свої пропозиції щодо переліку діянь, які становлять загрозу національним інтересам України і вимагають правового реагування, на спеціально створеній сторінці у Facebook https://www.facebook.com/platformazmin/, або надіслати на електронну пошту [email protected]", - повідомляють на сайті спецслужби.

СБУ збирається розробити законопроект, у якому буде передбачено покарання для фізичних і юридичних осіб, які свідомо беруть участь у гібридній війні в інтересах російського агресора.

"Після опрацювання отриманих пропозицій з урахуванням власного досвіду СБУ і передових юридичних практик країн ЄС і США у сфері протидії гібридній війні Служба безпеки України ініціює низку комунікаційних майданчиків для публічного обговорення запропонованих змін до законодавства України", - додали в СБУ.

Нагадаємо, 15 червня голова СБУ Василь Грицак запропонував ввести кримінальну відповідальність за російську пропаганду в засобах масової інформації. На його думку, медіа повинні відмовити "представникам п'ятої колони Російської Федерації" і "прихильникам путінського руского міра" в доступі до вітчизняних інформаційних ресурсів.

Стаття 34 Конституції України гарантує свободу слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram