ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укравтодор" підписав меморандум з китайською CRBC про реконструкцію дороги Одеса-Миколаїв-Херсон

Проект передбачає розширення дороги до чотирьох смуг і створення об'їзду Миколаєва.

"Укравтодор" підписав меморандум з китайською CRBC про реконструкцію дороги Одеса-Миколаїв-Херсон
Фото: facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua

Державне агентство автомобільних доріг України підписало меморандум про співпрацю з китайською компанією CRBC (China Road and Bridge Corporation) про реалізацію проекту реконструкції дороги М-14/Е-58 Одеса - Миколаїв - Херсон.

Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору" у Фейсбуці.

Проект реконструкції дороги передбачає її розширення до чотирьох смуг і створення об'їзду міста Миколаєва. Загальна протяжність дороги складе близько 200 км.

"Реконструйована дорога М-1/Е-58 сполучає найбільші порти України - Одесу, Миколаїв, Херсон, на частку яких припадає до 80% усіх вантажів країни... За попередніми розрахунками, будівництво цієї дороги може стимулювати зростання ВВП України на 1,5 -2%", - заявив в.о. голови "Укравтодору" Славомир Новак.

Дорога з'єднає три великі облцентри, що дозволить більш ніж 2,5 млн громадян цих міст і населених пунктів скоротити час проїзду, зокрема, дорогою Миколаїв - Херсон - до 30 хвилин у кожній поїздці, дорогою Одеса - Миколаїв - до 1 години 10 хвилин .

Меморандум про співпрацю передбачає підготовку техніко-економічного обґрунтування та створення проектних рішень для реконструкції дороги М-14/Е-58. Після завершення цього етапу можливе підписання угоди про надання кредиту для реалізації цього проекту одним з державних банків КНР і залучення для виконання робіт провідних компаній світу, які спеціалізуються на будівництві доріг.

Нагадаємо, Україна планує будівництво автобану Ґданськ-Одеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram