ГоловнаЕкономікаДержава

Україна наполягатиме на скасуванні мита на постачання металу до Туреччини, - Микольська

Ми завжди працюємо над тим, щоб наші експортно-орієнтовані підприємства отримали для себе якомога кращі умови, наголосила чиновник.

Україна наполягатиме на скасуванні мита на постачання металу до Туреччини, - Микольська
Фото: пресс-служба Натальи Микольской

Українська металургія - одна з індустрій, чиї товари є одними з найбільш експортованих, у тому числі, до Туреччини. В рамках угоди про зону вільної торгівлі з Туреччиною українські металурги повинні отримати безмитний доступ на ринок цієї країни. Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Наталія Микольська, пише 112.ua.

"Ми завжди працюємо над тим, щоб наші експортно-орієнтовані підприємства отримали для себе якомога кращі умови. І оскільки ми вважаємо, що українська металопродукція зараз - одна з індустрій, чий товар фактично найбільше експортується з України, в тому числі в Туреччину, то наша позиція на цих переговорах полягає в тому, що нам потрібні нулі (безмитний режим, - ред.) для української металопродукції", - заявила Микольська.

За її словами, скасування мит на українську металопродукцію може статися за кількома сценаріями. Це, наприклад, може бути поетапне зниження мит.

"Як ми на ці нулі вийдемо... Є, наприклад, перехідні періоди, це може бути не відразу, а через певний час, наприклад, три роки. Або це може бути поступове зниження - спочатку 50%, потім повне скасування", - повідомила заступник міністра.

Загалом, за словами Микольської, переговори не завершені до моменту, поки угоду не підписано. Тому доля турецьких зборів на українську продукцію зараз під питанням. Як відомо, Україна перебуває в переговорному процесі щодо підписання угоди про Зону вільної торгівлі з Туреччиною.

Раніше прем'єр-міністр України заявив, що підприємства гірничо-металургійного комплексу (ГМК) складають 30% ВВП в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram