ГоловнаЕкономікаБізнес

У власника "Ельдорадо" забрали землю

Майже 95 га землі поблизу Києва передано тергромаді Броварів.

Колегія Київського апеляційного господарського суду 6 червня зажадала на користь територіальної громади в особі Броварської міської ради 94,67 га держпідприємства "Радіопередавальний центр", які опосередковано належали власнику супермаркетів електроніки "Ельдорадо" Віктору Поліщуку.

Про це інформує Радіо Свобода.

Згідно з повідомленням, суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури Київської області, рішення суду набрало законної сили з моменту проголошення. Це судове рішення ще не з'явилося в Єдиному реєстрі судових рішень.

У 2015 році Шевченківський районний суд Києва арештував 94,67 га землі поблизу Києва, яка опосередковано належить Поліщуку.

Землі державного підприємства "Радіопередавальний центр" були виведені на структури Віктора Поліщука через продуману схему. Спочатку місцеві депутати проголосували за передачу земель в оренду 48 громадянам для сільського господарства. Згодом всі вони в один день і за допомогою одного нотаріуса передали свої ділянки приватному підприємству "Інтер-профіт".

У 2014 році слідчі управління МВС у Київській області почали кримінальне провадження про зловживання владою посадовими особами броварського і обласного Держземагентства, що призвели до збитків в 116 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram