ГоловнаЕкономікаБізнес

ТІС лідирує за вантажообігом в українських портах

На терміналах перевантажено 11,5 млн тонн вантажів.

ТІС лідирує за вантажообігом в українських портах
Фото: fakty.ictv.ua

ТІС очолив рейтинг українських портів за підсумками вантажообігу за перші п’ять місяців 2017 року.

Про це прес-служба компанії повідомила на своїй сторінці у Facebook.

– За січень-травень на терміналах ТІС перевантажено 11,5 млн тонн вантажів. Це найбільший показник серед усіх портів України, – заявили у компанії.

За показниками вантажообігу термінали ТІС випередили найбільші українські порти Чорного моря.

– Одеський державний порт за той же період обробив 10,4 млн тонн вантажів. Третій у п’ятірці найбільших – Миколаїв з показником 9,7 млн тонн, четвертий – порт Південний, 7 млн тонн. Замикає п’ятірку лідерів вантажообігу порт Чорноморськ з показником 6,8 млн тонн, – наголошується в повідомленні.

За даними Адміністрації морських портів України (АМПУ), за перші п’ять місяців поточного року в українських морських портах оброблено 55 млн 609 тис. тонн вантажів – на 4,5% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. За повідомленням прес-служби ТІС, приріст вантажообігу на терміналах компанії, порівняно з п’ятьма місяцями 2016 року, склав 35%.

Раніше повідомлялося, що ТІС наростив перевалку вантажів з 8,5 млн тонн у 2008-му до рекордних 26,6 млн тонн у 2015 році. Показник оброблених вантажів у 2016 році склав 21,5 млн тонн. За обсягами вантажообігу термінали ТІС займають позицію лідера в галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram