ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін працює над захистом України від антидемпінгових розслідувань, - Гройсман

"Є багато питань, і ми над ними працюємо, виходячи тільки з інтересів України".

Кабмін працює над захистом України від антидемпінгових розслідувань, - Гройсман
Фото: kmu.gov.ua

Уряд України працює над захистом своїх інтересів на світових ринках, в тому числі ЄС. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідування "Азовсталі" - одного з найбільших металургійних комбінатів України.

"Ми сьогодні боремося за весь комплекс нашої конкурентної продукції на ринках ЄС і ринках третіх країн. Ви знаєте, що в нас уже є повна ратифікація угоди з ЄС про асоціацію. Хоча в торговій частині вона запрацювала раніше. У нас є торгові місії, буквально щотижня працюємо - це Туреччина, Ізраїль, ЄС, Канада - стосовно тих можливостей створення нових зон вільної торгівлі, у тому числі всього широкого спектру. Є багато питань, пов'язаних з антидемпінговим розслідуванням стосовно різних позицій, і ми над ними працюємо, виходячи тільки з інтересів України", - цитує прем'єра 112 канал.

Як відомо, ЄС веде антидемпінгове розслідування щодо постачання в ЄС з України гарячекатаного рулону і товстого листа. У разі рішення про застосування антидемпінгових заходів на українську продукцію буде накладена мито, що зробить продукцію металургів дорожчою і неконкурентною.

Україна також перебуває в переговорному процесі навколо підписання угоди про зону вільної торгівлі з Туреччиною, в рамках якої передбачається пункт про скасування мита на постачання продукції українських металургів у Туреччину. Як відомо, турецькі металурги вже виступили проти цієї норми.

За словами прем'єр-міністра, підприємства гірничо-металургійного комплексу (ГМК) становлять 30% ВВП в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram