ГоловнаЕкономікаДержава

Трипільську ТЕС увімкнули через проблеми з роботою київських теплоцентралей

ТЕЦ-6 із кінця травня залишилася без газу.

Трипільську ТЕС увімкнули через проблеми з роботою київських теплоцентралей
Фото: telegraf.com.ua

Трипільська теплоелектростанція з 1 червня увімкнула енергоблок №3 через проблеми з роботою теплоелектроцентралей компанії "Київенерго".

"Для забезпечення стабільності Київського енерговузла з урахуванням режимів робіт київських теплоцентралей на Трипільській ТЕС 1 червня 2017 року було ввімкнено в мережу ОЕС України пиловугільний енергоблок №3", - повідомила прес-служба національної енергетичної компанії "Укренерго" в п'ятницю.

Прес-служба станції повідомляє, що завдяки запуску одного блоку вдалося забезпечити стійку роботу енергосистеми і запобігти зниженню напруги до критичного значення і, як наслідок, уникнути аварійної ситуації в об'єднаній енергетичній системі України.

Станом на 2 червня запаси антрациту на Трипільській ТЕС становлять 34,9 тис. тонн.

Нагадаємо, 30 травня "Київтрансгаз" припинив газопостачання ТЕЦ-6, яка забезпечує гарячою водою Оболонь, Троєщину, Райдужний і Лісовий масиви Києва.

Трипільська ТЕС розташована на березі Дніпра, за 45 км на південь від Києва, біля села Трипілля. Це найбільший енергогенеруючий об'єкт на території Київської області. Основним паливом є донецький антрацит, що надходить залізницею. Резервне паливо - газ, мазут. Трипільська ТЕС є єдиним джерелом забезпечення населення міста Українка тепловою енергією для потреб опалення та гарячого водопостачання.

5 квітня її зупинили для економії вугілля. 10-13 травня на нетривалий час запускали для стабільного постачання київського енерговузла в період проведення Євробачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram