ГоловнаЕкономікаБізнес

"Арабський енергетичний альянс" відсудив у "Укргазвидобування" своє майно, - голова АЕА

У ТОВ привітали рішення суду.

"Арабський енергетичний альянс" відсудив у "Укргазвидобування" своє майно, - голова АЕА

Ситуація зі стягненням з ПАТ "Укргавидобування" 231,6 млн грн на користь ТОВ "Арабський енергетичний альянс" і арешт рахунків компанії виникла через недобросовісну роботу попереднього керівництва держкомпанії. Таку думку висловив президент ТОВ "Арабський енергетичний альянс" пан Раїд Бу Хамсин зазначивши, що його компанія лише повернула незаконно присвоєне раніше майно, пише dsnews.ua.

Зокрема, видання зазначає, що вуглеводні, компенсації вартості яких зажадала компанія "Арабський енергетичний альянс", були здобуті в 2012 році в рамках договору про спільну діяльність. Однак, за повідомленням компанії, ПАТ "Укргазвидобування" своєчасно не передала їх на баланс СД і таким чином привласнила спільне майно, хоча після цього спільна діяльність успішно тривала аж до травня 2014 року, коли закінчився термін його дії. ПАТ "Укргазвидобування" так і не виконало судові рішення 2013 року, які залишаються чинними сьогодні, про передачу цих ресурсів і проігнорувало виконавче провадження, відкрите для реалізації цього рішення.

Як пише видання, в суді представники ПАТ "Укргазвидобування" визнають, що зазначені обсяги, які є спільною власністю, вони вже реалізували самостійно, позбавивши учасників законного прибутку. При цьому вони розуміють, що договір про спільну діяльність уже закінчився, а отже, передача вуглеводнів оператору для реалізації в інтересах СД уже неможлива, і разом з тим відмовляються компенсувати АЕА вартість частини присвоєного спільного майна.

"Не наша компанія намагається заволодіти коштами ПАТ "Укргазвидобування", а ця державна компанія привласнила наше майно і 4 роки відмовлялася його повернути, ігноруючи закони і рішення судів", - наголошує Раїд Бу Хамсин.

Він також зазначив, що співчуває керівництву ПАТ "Укргазвидобування" в зв'язку з необхідністю списання грошових коштів, необхідних для здійснення виробничої діяльності, але зауважив, що ці борги - спадщина недобросовісних дій попереднього керівництва цієї державної компанії стосовно своїх партнерів.

"Ми вітаємо рішення суду, яке показує, що судова система в Україні є незалежною, як це прийнято в міжнародній практиці, і що в зв'язку з завершенням процесу підписання Угоди про Асоціацію України та ЄС, у країні все більше будуть діяти міжнародні стандарти. І на закінчення хочу відзначити, що ми поважаємо і підтримуємо діяльність нового керівництва ПАТ "Укргазвидобування" і готові до різноманітних форм співпраці, як-от: участь у спільних проектах, угодах про розподіл продукції тощо", - пояснює пан Раїд Бу Хамсин.

Раніше ПАТ "Укргазвидобування" заявляло про спробу ТОВ "Арабський енергетичний альянс" заволодіти коштами компанії в розмірі 231 600 000 дол., що може зашкодити виробничій діяльності найбільшого газовидобувного підприємства України. Однак Господарський суд Києва став на бік АЕА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram