ГоловнаЕкономікаДержава

Україна і Канада завершили п'ятирічні переговори про створення ЗВТ

Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку.

Україна і Канада завершили п'ятирічні переговори про створення ЗВТ
Фото: kmu.gov.ua

Україна і Канада в рамках візиту прем'єр-міністра Арсенія Яценюка в Оттаву підписали документ про завершення переговорів про створення зони вільної торгівлі, які тривали п'ять років.

Як повідомляє прес-служба Кабміну, від імені українського уряду документ підписала торгпред Наталія Микольська, від імені канадського уряду - директор торговельного департаменту МЗС - Марвін Хільдебранд.

Положення проекту угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою забезпечують, зокрема, поглиблення торговельного та економічного співробітництва, у тому числі в частині торгівлі промисловими і сільськогосподарськими товарами, захисту інтелектуальної власності, регулювання державних закупівель.

Після набуття чинності угоди Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку товарів. Україна, перш ніж лібералізувати ринок, повністю скасувавши імпортні мита, матиме перехідний період.

У довгостроковій перспективі для бізнесу угода стане можливістю диверсифікації торговельних потоків, стане поштовхом до модернізації українських підприємств для виробництва товарів з високою доданою вартістю для експорту в Канаду.

Договір має бути ратифікований Верховною Радою.

Нагадаємо, що Україна раніше підписувала такі угоди з Чорногорією, Македонією, країнами СНД. З 2016 року набере чинності ЗВТ з Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram