ГоловнаСвіт

Канада виділила 100 млн на боротьбу з поліомієлітом

Влада Канади заявила, що "налаштована домогтися кінця цієї хвороби".

Канада виділила 100 млн на боротьбу з поліомієлітом
Фото: EPA/UPG

Уряд Канади прийняв рішення виділити протягом трьох років 100 млн дол. на боротьбу з поліомієлітом у світі.

Про це заявила міністр міжнародного розвитку Канади Марі-Клод Бібо, повідомляє "Укрінформ".

"Канада була лідером у боротьбі з поліомієлітом з самого початку, і ми рішуче налаштовані домогтися кінця цієї хвороби. Необхідно збільшити зусилля в Афганістані, Пакистані та Нігерії, де поліомієліт досі існує, і забезпечити вакцинацією кожну дитину, особливо дівчат, які продовжують стикатися з труднощами", - сказала Бібо.

В її відомстві уточнили, що гроші будуть виділені на втілення Стратегічного плану Глобальних ініціатив з ліквідації поліомієліту, який адмініструє ВООЗ. "З огляду на те, що епідемія поліомієліту зараз вирує тільки в трьох державах світу, а цьогоріч було зареєстровано всього п'ять випадків поширення хвороби, глобальна ліквідація поліомієліту зараз ближче, ніж будь-коли. Канада залишається віддана своїм зобов'язанням щодо співпраці з канадськими та міжнародними партнерами заради повного викорінення поліомієліту до 2020 року", - повідомили в міністерстві міжнародного розвитку Канади.

Поліомієліт вражає дітей до п'яти років і може викликати незворотний параліч. З усіх паралізованих 5-10% вмирають, коли їхні м'язи втрачають рухливість. Одним із найефективніших способів запобігання захворюванню є масова вакцинація, яка дозволяє значно знизити рівень дитячої смертності.

Нагадаємо, у вересні минулого року ЮНІСЕФ відправив в Україну вакцину проти поліомієліту і АКДС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram