ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

ЮНІСЕФ відправив до України вакцину проти поліомієліту й АКДС

Дитячий фонд виконав усі поставки на замовлення України.

ЮНІСЕФ відправив до України вакцину проти поліомієліту й АКДС
Фото: www.hromadske.tv

ЮНІСЕФ відправив до України за процедурою міжнародних закупівель дві останні вакцини - бівалентну оральну вакцину проти поліомієліту (БОПВ) і вакцину проти дифтерії, коклюшу та правця з цільноклітинним кашлюковим компонентом (АКДП).

Про це повідомила в фейсбуці медичний експерт Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Катерина Булавінова.

"Знаковий день для всіх, хто займається закупівлями вакцин через ЮНІСЕФ. До України нарешті прилітає бівалентна оральна вакцина проти поліо (бОПВ) і вакцина проти дифтерії, коклюшу та правця з цільноклітинним кашлюковим компонентом! Тобто по суті все зареєстровано, закуплено, частково доправлено і залишаються тільки допоставки і зекономлені мільйони", - написала вона.

ЮНІСЕФ отримала гроші на початку року, і тоді з об'єктів закупівлі були зареєстровані тільки вакцина від кору, паротиту та краснухи (КПК) і вакцина від гепатиту B.

Протягом року були також зареєстровані, закуплені і поставлені вакцини для профілактики сказу, туберкульозу (БЦЖ), дифтерії та правця (АДП і АДП-М).

Нагадаємо, що через погано продуманий перехід на міжнародні закупівлі лікарських препаратів в Україні виник дефіцит цілої низки життєво необхідних вакцин

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram