ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Українці, яка заразилася небезпечною хворобою на курорті в Єгипті, потрібна допомога в лікуванні

Мама 2-річної дитини не може рухатися, їсти, розмовляти.

Українці, яка заразилася небезпечною хворобою на курорті в Єгипті, потрібна допомога в лікуванні
Юлия с мужем Александром

Сім'я 29-річної українки Юлії Шпачки звертається до читачів з проханням про допомогу в лікуванні. На початку серпня під час відпочинку разом з чоловіком і 2-річною донькою на єгипетському курорті Шарм-ель-Шейх Юлія захворіла гнійним менінгоенцифалітом. Ще в Єгипті дівчину ввели в стан медичної коми, щоб зменшити вплив хвороби на головний мозок. 7 серпня її літаком доставили в Україну, в Олександрівську клінічну лікарню Києва.

Тоді батьки жінки зверталися по допомогу зі збором коштів, щоб оплатити літак санавіації з Єгипту, оскільки розмір страховки не покривав усі витрати. Тепер родичі Юлії знову просять допомогти їм зібрати гроші для продовження лікування, щоб повернути її до нормального життя.

Після інтенсивного курсу Юлію вивели зі стану коми, але основні функції мозку не відновилися - дівчина не може розмовляти, їсти, рухатися.

"Кілька разів з очей капали сльози і були невеликі рухи пальцями на руках - і все", - розповідає її чоловік Олександр.

"Ми зверталися по допомогу до міністра охорони здоров'я України Уляни Супрун, отримали допомогу у вигляді контактів лікарів, що спеціалізуються на таких хворобах. Ми вдячні лікарям інфекційного відділення Олександрівської клінічної лікарні за великі зусилля, але щоранку ми купуємо ліків на 3-4 тисячі гривень, тому що лікарня такими ліками не забезпечена. І скоро настане день, коли коштів у нас просто не буде. Взагалі", - розповів Олександр.

Сім'я Юлії не має великого достатку: до хвороби сама дівчина перебувала у відпустці по догляду за дитиною, Олександр працює в шиномонтажній майстерні. Сьогодні вони змушені просити про допомогу всіх небайдужих.

Гроші можна перерахувати на картку Приватбанку 5168-7573-0782-2041 Негрій Віктор Григорович (батько Юлії). Для зв'язку з сім'єю: 098-507-13-80 (брат Богдан), 097-900-01-81 (чоловік Олександр).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram