ГоловнаСвіт

Скасування віз для українців стало ударом для Кремля, - Gazeta Wyborcza

Російська пропаганда намагається переконати глядачів, що Європа "образила" українців.

Скасування віз для українців стало ударом для Кремля, - Gazeta Wyborcza
Архивное фото
Фото: скрин-шот видео

Після введення безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом російська пропаганда намагається переконати громадян, що ЄС не допоміг Україні, а навпаки - "образив".

Таку думку висловив оглядач Вацлав Радзивинович у своїй статті для Gazeta Wyborcza.

Радзивинович зазначив, що улюблена газета Володимира Путіна "Комсомольская правда" звернулася до поетичних метафор, написавши, що українці тепер можуть "побачити Париж і померти, але буквально".

Крім того, на "Першому каналі" відомий кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов розповів про "непоправну образу", яку європейці завдали громадянам України, адже поїздки на Захід можуть собі дозволити менш ніж 8% українців, а візову лібералізацію взагалі можуть у будь-який момент скасувати. Кисельов запитав, "чому українці взагалі стають у черги по біометричні паспорти, щоб потім на кордоні над ними знущалися європейці?".

На думку Радзивиновича, насправді росіяни роздратовані тим, що українці "отримали те, чого росіяни ще не скоро дочекаються".

"Скасування віз для українців стало сильним ударом для Кремля. Кожен його представник упродовж трьох років рішуче стверджував, що громадяни "бандерівського Києва" дочекаються хіба що "від дохлого осла вуха" (улюблена приказка Путіна), а не "безвізу". Але відкриття кордонів змушує росіян задуматися", - пише Радзивинович.

Нагадаємо, пропагандистський телеканал Russia Today зняв сюжет про те, що Польща нібито "неохоче приймає українців і тому на кордоні утворилися великі черги".

Безвізовий режим між Україною та ЄС набув чинності з 00:01 11 червня. Тепер громадяни України можуть в'їжджати за біометричними паспортами в 26 країн-членів ЄС, за винятком Великобританії та Ірландії (Австрія, Бельгія, Болгарія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція та Естонія).

Також українці зможуть відвідати за біометричним паспортом ще чотири держави, що входять у шенгенську зону, але не перебувають у складі ЄС: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram