ГоловнаСвіт

ЄС закликав звільнити затриманих учасників акцій протесту в Росії

"Затримання сотень мирних демонстрантів і насильство стосовно них ставлять під загрозу основні свободи".

ЄС закликав звільнити затриманих учасників акцій протесту в Росії
В Петербурге на Марсовом поле полиция задерживает митингующих
Фото: twitter.com/sbuEZZ4UGR

Євросоюз закликав до звільнення затриманих під час антикорупційних акцій у Росії.

Про це йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства ЄС.

"Затримання сотень мирних демонстрантів і насильство стосовно них з боку російської влади в Москві, Санкт-Петербурзі й інших містах країни ставлять під загрозу основні свободи - свободу висловлювань, асоціацій і зборів - у Російській Федерації. Ці фундаментальні права прописані в російській конституції, і ми очікуємо, що вони будуть захищені, а не зникнуть", - ідеться в заяві ЄС.

ЄС очікує, що "мирних демонстрантів і тих людей, які хотіли скористатися своїми основними правами, відпустять без зволікання", наголошено в повідомленні.

Акції протесту пройшли в кількох російських містах напередодні. У Москві в них узяли участь близько 4,5 тис. осіб, а затримано, за даними "ОВС-Інфо", 825. У Санкт-Петербурзі протестували близько 3,5 тис. осіб. Близько 500 було затримано.

Опозиціонера Олексія Навального затримали ще до початку мітингу в під'їзді його будинку. В ніч з 12 на 13 червня суд засудив його до арешту на 30 діб за непокору співробітникам поліції (стаття 19.3 КоАП) і повторне порушення порядку організації масового заходу (частина 8 ст. 20.2).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram