ГоловнаСвіт

Трамп і Меркель перед самітом G20 розмовляли за зачиненими дверима

Канцлер Німеччини не оцінила жарту американського президента про телефонне прослуховування.

Трамп і Меркель перед самітом G20 розмовляли за зачиненими дверима

Президент США Дональд Трамп у четвер ввечері зустрівся в Гамбурзі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель напередодні саміту "Великої двадцятки", який розпочнеться в п'ятницю.

Двоє лідерів зустрілися в готелі, коротко привітавши один одного у присутності журналістів, після чого пішли на закриті переговори, передає Голос Америки. Раніше очікувалося, що під час переговорів мали бути порушені теми торгівлі, зміни клімату та імміграції.

Як повідомлялося, Меркель висловила своє невдоволення рішенням Трампа вийти з укладеної в 2015 році Паризької кліматичної угоди. Вона також заявила, що Європа більше не може повністю розраховувати на США як на партнера на світовій арені, тоді як Трамп рекламує свою політику "Америка понад усе". Меркель додала, що Німеччина і Китай можуть працювати разом над вирішенням світових проблем.

Трамп, зі свого боку, критично висловлюється про зусилля Меркель щодо розширення програми прийому іммігрантів у Німеччині. Сам американський лідер захищає своє рішення обмежити імміграцію з шести країн з переважно мусульманським населенням для запобігання можливих терактів.

Двоє лідерів особисто зустрілися вдруге: у березні Меркель відвідала Білий дім.

Під час спільної прес-конференції Трамп зазначив, що у нього з Меркель є щось спільне, очевидно, маючи на увазі свої непідтверджені заяви про те, що екс-президент Барак Обама прослуховував його під час передвиборної кампанії. Канцлер свого часу була глибоко обурена, виявивши, що США за адміністрації Обами прослуховували її телефонні розмови. Однак Меркель не посміхнулася у відповідь на спробу Трампа пожартувати на тему прослуховування, відзначає видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram