ГоловнаСвіт

У Нігері солдати випадково розстріляли 14 мирних жителів

Цивільних сплутали з терористами.

У Нігері солдати випадково розстріляли 14 мирних жителів
Архив
Фото: EPA/UPG

У Нігері солдати розстріляли беззбройних цивільних, сплутавши їх з бойовиками.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Інцидент стався біля села Абадам неподалік від озера Чад. Селище розташоване у так званій червоній зоні, звідки виселені всі цивільні особи. Будь-яка людина, виявлена там військовими, за замовчуванням вважається бойовиком терористичного угруповання "Західноафриканська провінція "Ісламської держави" (раніше відома під назвою "Боко Харам") і знищується на місці.

Армійський патруль помітив групу невідомих на околиці Абадама і відкрив у них вогонь. 14 людей загинули на місці. Як з'ясувалося під час огляду тіл, це були беззбройні селяни - двоє громадян Нігеру і 12 приїжджих з Нігерії. Чому вони опинилися в забороненій зоні, не повідомляється.

"Боко Харам" (у перекладі - "Західна освіта - гріх") створена в 2002 році і діє в основному на території Нігерії. Прихильники угруповання виступають за введення в країні законів шаріату і боротьбу з впливом Заходу. У квітні 2015 року вона змінила назву на "Західноафриканську провінцію "Ісламської держави". Це було зроблено після того, як ватажок організації Абубакар Шекау присягнув на вірність "Ісламській державі".

Нагадаємо, що 19 червня у Нігерії дві смертниці з "Боко Харам" підірвали себе біля табору вимушених переселенців. Загинули 16 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram