ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові впіймали двох чоловіків, які жорстоко вбили програміста

Його катували, щоб дізнатися пін-код банківської картки.

У Харкові впіймали двох чоловіків, які жорстоко вбили програміста
Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові зловили двох чоловіків, які минулого року жорстоко вбили програміста заради пін-коду його банківської картки.

Як повідомляється на сайті поліції, у грудні 2017 року у Дергачівський відділ поліції надійшло повідомлення про виявлення на узбіччі автодороги "Київ-Харків-Довжанський" тіла чоловіка з травмами голови. Правоохоронці встановили особу загиблого - ним виявився 34-річний житель Харкова, який працював програмістом в одній з місцевих фірм.

Через півроку поліцейським вдалося вийти на слід злочинців.

"Як встановили правоохоронці, двоє 28- та 34-річні чоловіки з метою заволодіння грошима програміста, які той зберігав на банківській картці, вивезли його на автомобілі у лісосмугу за межі Харкова. Зловмисники намагалися дізнатися код картки 34-річного харків'янина. Заради цього вони катували чоловіка тривалий час. Не витримавши знущань, хлопець помер. Після чого нападники заволоділи речами померлого і втекли з місця вчинення злочину, залишивши тіло на узбіччі дороги", - інформують у прес-службі ГУНП.

За фактом події слідчим було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. За скоєне зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі. Зараз співробітники поліції встановлюють причетність затриманих до скоєння інших тяжких злочинів на території Харківської та інших областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram