ГоловнаСвіт

Siemens почала розслідування після інформації про постачання турбін до Криму

"Якщо поставка турбін дійсно була, то це порушує контрактні зобов'язання".

Siemens почала розслідування після інформації про постачання турбін до Криму

Німецька компанія Siemens створила робочу групу, яка займеться розслідуванням інформації про постачання турбін для електростанції в окупований Крим в обхід санкцій.

Про це повідомила прес-служба компанії, пише агентство Рейтер

Компанія перевірить інформацію з матеріалу агентства. Раніше, 5 липня, Рейтер із посиланням на три джерела, які знають про постачання, повідомляло, що Росія направила електричні турбіни Siemens у Крим.

"У нас немає достовірних даних про постачання наших турбін у Крим. Однак ми серйозно ставимося до цих чуток і організуємо робочу групу з розслідування цього питання", - йдеться в повідомленні Siemens.

Як повідомляє компанія, Siemens вжила "всіх можливих юридичних заходів для запобігання незаконному використанню обладнання". Серед таких компанія називає відмову на надання поставок або гарантії на півострів. Якщо поставка турбін дійсно була, то це порушує контрактні зобов'язання, вважають у компанії.

Джерела, які беруть участь у проекті постачання, сказали агентству, що процес відклали на рік, оскільки зацікавлені компанії побоювалися порушення санкцій ЄС.

Турбіни планували поставити для двох нових електростанцій, які будуються в Криму.

Нагадаємо, раніше Siemens заперечила поставку турбін в анексований Крим. Тоді повідомляли, що чотири газотурбіни були куплені на вторинному ринку і модернізовані на російських заводах.

Компаніям Євросоюзу заборонено постачати будь-яку продукцію на півострів. Санкції проти Криму були введені в 2014 році після його окупації Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram