ГоловнаСвіт

Український "Етно-хутір" в Ізраїлі втретє зібрав понад тисячу людей

Гостями фестивалю з України стали музичний колектив "Ot Vinta" і Марічка Бурмака.

Третій щорічний фестиваль української культурної спадщини "Етно-хутір" в Ізраїлі зібрав понад тисячу людей.

Про це LB.ua розповів ізраїльський журналіст Шимон Бріман.

"Більш ніж 1000 ізраїльтян відвідали 12 травня 2017 року третій щорічний фестиваль української культурної спадщини "Етно-хутір" в Тель-Авіві", - повідомив Бріман.

За його словами, фестиваль "Етно-хутір", який став вже традицією і символом дружби між Ізраїлем та Україною, цього року пройшов під знаком "Нова Україна", ставши майданчиком для молодих арт-майстрів з України та сучасних українських брендів.

Гостями фестивалю з України стали музичний колектив "Ot Vinta" та народна артистка України Марічка Бурмака. "Українська співачка вразила всіх не тільки традиційними піснями українською мовою, а й піснею на ідиші", - сказав журналіст. З ізраїльської сторони публіку надихали група "Gefilte Drive" і рок-група Tom Shapira Brand.

Особливий інтерес у ізраїльтян викликали шедеври національної кухні України, за якими шикувалися великі черги. Сотні людей змогли придбати товари на благодійному ярмарку, на якому були представлені українські та ізраїльські hand made вироби (живопис, кераміка, прикраси, сувеніри), а також продукція сучасних українських дизайнерів.

Обов'язковим атрибутом свята вже третій рік є вишиванки. На фестивалі в Тель-Авіві був представлений один з найвідоміших в Україні сучасних брендів вишитого одягу – "Фолк Мода".

Учасників "Етно-Хутору" привітав посол України в Ізраїлі Геннадій Надоленко, що прийшов на фестиваль з дружиною і дітьми.

“Традиційно наш фестиваль є благодійним. В цьому році ми вирішили підтримати проекти, спрямовані на реабілітацію поранених військових і тих, що страждають на посттравматичний синдром. Ці люди, які віддали своє здоров'я за те, щоб в Україні настав мир, потребують нашої допомоги як ніхто інший", - заявила одна з організаторів українського фестивалю, активістка "Ізраїльських Друзів України" Міла Марголіна.

Учасники ярмарку - волонтерські організації з України, - "Шанс на життя" та благодійний фонд "Країна чудових снів" (допомога дітям, що проходять лікування в Ізраїлі), Ганна Лисакова, ініціатор програми психологічної реабілітації "Зігрій душу" і Наталія Попова, ініціатор створення Ковельського реабілітаційного центру воїнів АТО.

Фактором успіху проукраїнського фестивалю серед ізраїльтян став його молодіжний неформальний стиль, що поєднує музику, кухню і ярмарок майстрів.

Організатором заходу стала громадська організація "Israeli Friends ofUkraine" за підтримки канадської благодійної організації "Ukrainian Jewish Encounter".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram