ГоловнаТехнології

Міноборони розповіло про новий український FPV-БпЛА: всі складники дрона – від найкращих світових виробників

Апарат штатно літає на відстань до семи кілометрів, але максимально на ньому літали і до 9,5 км. 

Міноборони розповіло про новий український FPV-БпЛА: всі складники дрона – від найкращих світових виробників
KH-S7
Фото: Міноборони України

Міністерство оборони розповіло про новий ударний безпілотник українського виробництва – KH-S7. Апарат уже допущений до експлуатації.

У МО повідомили, що розробники та оператори, які випробовували цей ударний FPV-дрон, назвали його топовою моделлю: від ергономіки пульта, потужності моторів до якості самої системи та багатьох дрібниць, що в сумі дають більшу дальність, маневреність, запас батареї, вантажопідйомність та влучність. Всі складники апарату – від найкращих світових виробників. 

«"Це просто бомба-ракета-петарда!" – реальний відгук військових про вітчизняний дрон KH-S7, допущений Міноборони до експлуатації»", – стверджують у міністерстві.

Особливості KH-S7:

  • Безпілотник цифровий, що дає FullHD-якість зображення та допомагає проводити дорозвідку під час місії 
  • Несе штатно корисну вагу в один кг на відстань семи кілометрів
  • Максимально на KH-S7 хлопці "долітали" і на 9,5 км
  • Основний акцент на надійності та потужності – всі складники дрона від найкращих виробників світу, з якими встановлено прямі контракти.

"Наразі вже триває процес реєстрації наступної розробки цієї компанії – дрона KH-S10, для перенесення до 3 кг ваги та виконання універсальної ролі ударного та бомберного типу в одному дроні", – додали в міністерстві. 

KH-S7
Фото: Міноборони України
KH-S7

Раніше про цей безпілотник повідомили Сили оборони півдня. За їхніми даними, дрон почали розробляти улітку 2022. Цей ударний БпЛа призначений для ураження рухомих та стаціонарних наземних цілей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram