ГоловнаТехнології

Інженери NASA відновили роботу телескопа Hubble

Резервна система космічного апарату відновила роботу в нормальному режимі.

Інженери NASA відновили роботу телескопа Hubble
Телескоп Hubble
Фото: NASA

Фахівці національного управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) успішно підключили резервне апаратне забезпечення на телескопі Hubble.

Про це йдеться у повідомленні на сайті агентства.

Зазначається, що інженери підключили резервні блок живлення і блок управління, а також засоби форматування наукових даних до іншої сторони модуля Наукового інструментарію, управління і обробки даних (SI C & DH).

Крім того, ряд видів обладнання на борту Hubble було переключено до резервного модулю через альтернативні інтерфейси. В результаті робіт резервна система відновила роботу в нормальному режимі.

"Команда Hubble зараз стежить за обладнанням, щоб переконатися, що все працює правильно. Потім група проведе калібрування приладів перед поновленням нормальної наукової роботи", - йдеться в повідомленні NASA.

Телескоп Hubble перестав працювати через збій в роботі системи 13 червня. В результаті всі прилади телескопа були переведені в безпечний режим.

Космічний телескоп "Хаббл" запущено 25 квітня 1990 року з космічного човника "Діскавері". Уникаючи спотворень атмосфери, Хаббл має безперешкодний огляд, який дозволяє вивчати планети, зірки та галактики, які знаходяться на відстані понад 13,4 мільярда світлових років від Землі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram