ГоловнаТехнології

На сайти президента України та СБУ здійснили мережеву атаку

Ресурси органів влади не працювали деякий час, але доступ вдалося відновити. 

На сайти президента України та СБУ здійснили мережеву атаку
Фото: itar-tass.com

У другій половині дня 6 липня через аварійний технічний збій в роботі Інтернет-провайдерів перестали працювати сайти СБУ, президента України та інших органів державної влади. Причиною збою були атаки, повідомили у Держспецзв'язку.

Зловмисники здійснили атаку DNS Amplification на сервери доменних імен, що забезпечують доступність вебресурсів органів державної влади, а також мережеву атаку, спрямовану на порушення сервісу маршрутизації мережевого трафіку.

Саме друга атака спричинила тимчасову недоступність резервних маршрутів та відповідних вебресурсів. 

"Засобами Системи виявлення вразливостей і реагування на кіберінциденти та кібератаки зафіксовано аномальні події на обладнанні системи захищеного доступу державних органів до мережі інтернет. Станом на 21:00 спільними зусиллями фахівців Держспецзв’язку та сервіс-провайдерів організовано роботу через резервні фізичні канали зв’язку та повною мірою забезпечено доступність державних інформаційних ресурсів. За результатами атаки зареєстровано відповідний кіберінцидент, триває розслідування", - йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що з 9 по 15 червня на державні інформаційні ресурси України здійснили понад 50 000 кібератак. Це на 17% вище, ніж за попередні сім днів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram