ГоловнаСуспільствоВійна

Російські окупанти знову завдали ударів по Херсону. Є руйнування (оновлено)

Постраждало середмістя Херсону.

Російські окупанти знову завдали ударів по Херсону. Є руйнування (оновлено)
Фото: Херсонська обласна прокуратура

У суботу росіяни знову завдали ударів по середмістю Херсону. Руйнувань зазнали багатоквартирні будинки, приватні будинки та автівки. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

Оновлення. Станом на 15:50 до однієї з херсонських лікарень наразі госпіталізували 30-річну жінку. Її стан оцінюється як середньої тяжкості. 

"Менше години тому вона отримала поранення внаслідок обстрілу середмістя Херсона з боку російських окупаційних військ",  — повідомив голова МВА Херсона Роман Мрочко.

"Сьогодні близько 12:35 окупанти масовано обстріляли середмістя Херсона. Відомості про потерпілих цивільних наразі відсутні. Пошкоджено низку багатоквартирних та приватних будинків, господарчих споруд, автівки", — пишуть у прокуратурі. 

Також, в ніч на 11 листопада близько 01:00 збройні сили рф, ймовірно, з реактивних систем залпового вогню "Град" обстріляли село Чорнобаївка Херсонського району. Із множинними вогнепальними осколковими пораненнями та переломами госпіталізовано 72- річного чоловіка. 

На місцях подій прокурори з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілів.

За процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, мешканців Херсонської області просять уникати сьогодні відкритого простору. В ОВА застерігають щодо ймовірних масованих обстрілів, адже сьогодні річниця звільнення Херсону від російської окупації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram