ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни прямим влучанням у будинок вбили двох людей у Луганській області, ще двоє убиті в Херсонській, – ОВА

У Сумській області двоє мирних були поранені. Також обстрілів зазнали Чернігівська, Миколаївська, запорізька, Харківська, Херсонська, Донецька області. 

Росіяни прямим влучанням у будинок вбили двох людей у Луганській області, ще двоє убиті в Херсонській, – ОВА
Ворог
Фото: EPA/UPG

По Чернігівській області за минулу добу зафіксували два обстріли – із артилерії та мінометів. Росіяни били у Новгород-Сіверський район, минулося без жертв та руйнувань, йдеться у зведенні від ОВА. 

У Сумській області вночі – артилерійські обстріли Есманьської громади. Дані про постраждалих та руйнування інфраструктури уточнюються. Вчора протягом дня ворог здійснив обстріли шести територіальних громад області: Есманьської, Білопільської, Юнаківської, Краснопільської, Новослобідської, Хотінської. Було зафіксовано понад 89 "прильотів": 80 мінометних, 8 – з артилерії та один за допомогою протитанкової керованої ракети. Вчора вдень внаслідок попадання протитанкової керованої ракети поблизу села Водолаги Хотінської громади по цивільному автомобілю з розвезення хлібу водій та пасажир отримали поранення. Їм надали медичну допомогу. Внаслідок мінометного обстрілу Есманьської громади вчора вдень пошкоджено дорогу, адмінбудівлю приватного підприємства та два житлових будинки в с. Сопич. Білопільська громада: у с. Рижівка внаслідок обстрілу пошкоджено кілька житлових будинків. 

У Запорізькій області за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Шевченко, Чарівне, Гуляйпільське, Червоне, Новоандріївка, Новоданилівка, Ольгівське, Мала Токмачка, Білогір'я, Малинівка, Малі Щербаки, Кам'янське. Надійшло 12 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів.

У Дніпропетровській області агресор за вчорашній день обстріляв Нікопольский район тричі. З важкої артилерії вдарив по Марганецькій та Мирівській громадах. Є руйнування. Найбільше – в Марганці. Там ворожі снаряди обірвали лінію електропередач, яка живить насосну станцію. Без води лишилися 35 тисяч родин. На цю годину водопостачання вже відновлене. Пошкоджені й з десяток приватних будинків та господарських споруд, автомобіль, газопровід. Решту уражених територій ще обстежують рятувальники.

У Луганській безуспішними були наступальні дії військ Росії на Куп’янському та Лиманському напрямках поблизу Стельмахівки, Кремінної і Білогорівки. Також ворогом здійснені артилерійські обстріли по районах населених пунктів Невське, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине, Діброва та Білогорівка.На деокупованій території поблизу Новоселівського чоловік натрапив на ворожу міну, отримав вибухову травма, чисельні осколкові поранення. Ситуація в області залишається напруженою.

Учора зранку по Харкову було завдано чотирьох ракетних удари ЗРК С300. Влучання зафіксовані на території промислових підприємств. Легких поранень зазнали дві цивільні особи. Протягом доби ворог вів обстріли районів більш ніж 18 населених пунктів поруч з лінією зіткнення. Вчора вдень внаслідок обстрілу м. Вовчанськ Чугуївського району пошкоджено 6 житлових будинків, господарчі споруди, будівлю ліцею. Внаслідок обстрілу с. Нестерне Вовчанської громади пошкоджено будівлі фермерського господарства, горіло складське приміщення. У с. Подоли Куп'янського району внаслідок обстрілу поранення отримав 40-річний цивільний чоловік. В Ізюмі цивільний чоловік 55 років, працівник лісгоспу, наступив на міну "Пелюстка". Госпіталізований з вибуховим пораненням. Сьогодін вранці ворог знову вдарив по Купʼянську та району. 

У Донецькій області сьогодні зранку – обстріл з РСЗВ "Град" м.Авдіївка, влучання по старій та центральній частинах міста. Інформація щодо постраждалих уточнюється. Обстріли тривають по всій лінії фронту. Активні бойові дії навколо Вугледара, Бахмута, Мар'їнки, Авдіївки. Під постійним ворожим вогнем Часів Яр. Лиманська МВА: сьогодні зранку –артобстріл смт Ямпіль. Прямим влучанням у будинок було вбито чоловіка 1957 р.н. та поранено його дружину 1963 р.н. Пошкоджено шість будинків. Вночі було завдано трьох ракетних ударів по с.Богатир. Зруйновано приватний будинок, пошкоджені сусідські будинки, господарські споруди, лінія ЛЕП. Костянтинівська ВА: внаслідок арилерийського обстрілу с. Іванопілля пошкоджено будівлю автотранспортного підприємства та два автобуси, пошкоджено два приватних житлових будинка, багатоповерхівку у центрі міста, гаражі автопідприємства, згорів бензовоз. Званівська ВА: протягом ночі – артилерійскі обстріли с. Переїзне, пошкодження отримали приватні будинки у центрі селища. На Донеччині за добу – двоє поранених цивільних.

У Миколаївській області вчора ворог здійснював артилерійський та мінометний обстріл по акваторії Очаківської громади. Без постраждалих.

За інформацією ГШ ЗСУ, на Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських окупаційних військ постраждали населені пункти, що знаходяться на правому березі річки Дніпро. Зокрема, Тягинка, Новотягинка, Антонівка, Зеленівка, Чорнобаївка та Херсон. За добу на Херсонщині через удари армії РФ загинули дві людини. З деокупованих територій Херсонщини евакуювали 99 осіб, з них 16 – діти.

Нагадаємо, ворог зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. Минулої доби наші захисники відбили близько 90 атак противника на зазначених напрямках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram