ГоловнаСуспільствоЖиття

У Реєстрі держзрадників 30 осіб мають родинні зв'язки, – рух "ЧЕСНО"

Найбільше у списку родичів категорії "батько-син".

У Реєстрі держзрадників 30 осіб мають родинні зв'язки, – рух "ЧЕСНО"
Фото: УП

У Реєстрі держзрадників 30 осіб мають родинні зв'язки.

Про це йдеться в дослідженні Руху ЧЕСНО.

Найбільше у списку родичів категорії "батько-син". Серед найвідоміших – Януковичі, депутати Херсонської міськради від Блоку Володимира Сальдо Семенчеві, депутати Репілевські, мер Рубіжного Сергій Хортів та його син Іван Хортів – колишній правоохоронець, який воював в складі терористичних загонів "ЛНР".

З-поміж братів-зрадників -–восьмеро осіб. Зокрема, брати Клюєві, які були близькими соратниками Януковича, та політики від партії "Слуга народу" брати Ковальові.

В Реєстр потрапили також три подружні пари: Губарєві, пропагандисти Шарії та кум Путіна Віктор Медведчук з Оксаною Марченко.

Також серед зрадників є племінниця керівника окупаційної Запорізької ВЦА екснардепа Євгена Балицького та дядько ліквідованого на Херсонщині екснардепа Олексія Журавко.

Нагадаємо, що триває національна кампанія “Зрадників здавати сюди”. Рух ЧЕСНО закликає усіх, хто має інформацію про зрадників, ділитися нею. Повідомляти про факти колабораціонізму можна через анонімну онлайн-форму або писати на пошту [email protected]. Ви можете підтримати команду Руху ЧЕСНО, яка працює над виявленням державних зрадників, зокрема у звільненому Херсоні.

Станом на кінець листопада у Реєстрі держзрадників вже була 1 тис. осіб. Реєстр відкрили на початку повномасштабного вторгнення до України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram