ГоловнаСуспільствоВійна

За державну зраду судитимуть екскерівника Миколаївської окружної прокуратури, - СБУ

Санкція передбачає покарання у вигляді 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

За державну зраду судитимуть екскерівника Миколаївської окружної прокуратури, - СБУ
Фото: Офіс генпрокурора

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо протиправної діяльності колишнього керівника Миколаївської окружної прокуратури за підозрою в державній зраді.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За повідомленням спецслужби, чоловік із власної ініціативи "співпрацював" з ворогом від початку широкомасштабного вторгнення РФ.

"Перебуваючи на посаді, зловмисник використовував надані йому повноваження для збору інформації військового та оперативно-службового характеру, яку згодом передавав представникам ворожих силових структур. Для конспірації зрадник діяв через посередника", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, мова йде про оперативну обстановку в регіоні, результати обстрілів, паролі на блокпостах та інформацію про військових полонених ЗС РФ.

Досудове розслідування проводилося у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Обвинувальний акт направлено до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді п’ятнадцяти років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, заступника керівника прокуратури на Луганщині також судитимуть за державну зраду. Він публічно повідомляв неправдиву інформацію нібито про вчинення злочинів окремими підрозділами ЗСУ проти мирного населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram