ГоловнаСуспільствоВійна

Унаслідок обстрілу російськими військами на Запорізькій АЕС відключився енергоблок

Український персонал станції робить все можливе для ліквідації пошкоджень її інфраструктури.

Унаслідок обстрілу російськими військами на Запорізькій АЕС відключився енергоблок
Фото: EPA/UPG

В окупованому Енергодарі внаслідок мінометного обстрілу російськими військами майданчика Запорізької АЕС спрацював аварійний захист і відключився працюючий 5-й енергоблок.

Про це повідомляє в Telegram Енергоатом.

"Сьогодні, 1 вересня 2022 року, о 4:57 внаслідок чергового мінометного обстрілу російськими окупаційними військами майданчика Запорізької АЕС спрацював аварійний захист і відключився працюючий 5-й енергоблок", – йдеться в повідомленні.

Також пошкоджено лінію резервного живлення власних потреб ЗАЕС-330 кВ. У перехідному режимі сталося знеструмлення непрацюючого енергоблока №2 із запуском дизель-генераторів.

"Це вже вдруге протягом останніх 10 днів злочинні дії рашистів призвели до відключення блока та знеструмлення станції", – написали в Енергоатомі.

Енергоблок №6 продовжує працювати в енергосистемі України й одночасно заживлює власні потреби ЗАЕС.

 

Нагадаємо, окупований Енергодар, місто-супутник Запорізької АЕС, перебуває під постійними обстрілами з самого ранку 1 вересня. Мер міста повідомив про руйнування цивільних об’єктів і загиблих.

Росіяни обстрілюють з артилерії маршрут місії МАГАТЕ на Запорізьку АЕС. Місія не може продовжити рух з міркувань безпеки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram