ГоловнаСуспільствоВійна

З початку війни військові РФ пошкодили або знищили майже 5 тис. цивільних об’єктів на Миколаївщині, – ОДА

Серед них більшість – житлові будинки.

З початку війни військові РФ пошкодили або знищили майже 5 тис. цивільних об’єктів на Миколаївщині, – ОДА
Руїни будівельного комбінату у Миколаївській області
Фото: Віталій Кім

У період із 24 лютого по 16 червня російські війська пошкодили та повністю знищили 4 941 цивільний об’єкт у Миколаївській області.

Про це повідомляє у Facebook Миколаївська ОДА.

Згідно з повідомленням, лише протягом доби 15 червня збройні сили РФ частково пошкодили або повністю знищили 54 невійськові об'єкти на території Миколаївської області.

Загалом серед пошкоджених та знищених об’єктів – 3 122 житлові будинки, 35 медичних закладів, 212 навчальних закладів, 99 закладів культури, 46 об’єктів промислових підприємств, 631 об’єкт газопостачання, 402 об’єкти електропостачання, 23 об’єкти водопостачання, 71 об’єкт теплопостачання, а також ще 300 інших невійськові об’єкти.

В області тривають роботи з відновлення газо- та електропостачання в населених пунктах, які постраждали внаслідок війни. Без газопостачання залишаються 6 656 споживачів.

Станом на 16 червня у 93-х населених пунктах Миколаївського та Баштанського районів відсутнє електро- та водопостачання, а також водовідведення.

Нагадаємо, минулої доби росіяни захопили головний корпус Херсонського університету і обстріляли чотири громади на Миколаївщині. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram