ГоловнаСуспільствоВійна

Росія завдала авіаудару по Житомирщині, – зведення ОВА

У Херсоні шириться інформація, що окупанти почали звозити в регіон свої родини. 

Росія завдала авіаудару по Житомирщині, – зведення ОВА
Ілюстративне фото

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Тернопільській, Хмельницькій областях, на Кіровоградщині, Черкащині, Чернігівщині, Полтавщині та Київщині. 

На Дніпропетровщині ворог знову ударив з артилерії по Зеленодольській громаді. Є пошкоджені будинки, наслідки з’ясовуються. Люди не постраждали. Про це йдеться у зведенні ОВА станом на 8 ранку. 

У Сумській області пізно ввечері були обстріли прикордоння з мінометів та артилерії. Інша частина ночі –тихо, без тривог.

Житомирщина вночі зазнала ракетного удару. Є пошкодження будівлі. Загиблих та постраждалих немає. Деталі уточнюються. Доповнено. Голова ОВА Віталій Бунечко повідомив, що відбулося влучання в багатоповерхівку в Новоград-Волинському. 

У Харкові ніч була знову з обстрілами. Унаслідок російських ударів із ракетних систем залпового вогню в Новобаварському районі сталися пожежі в кафе, магазині та шкільній бібліотеці. Попередньо, двоє людей загинули, четверо зазнали поранення. По області зазнавали обстрілів Чугуївський, Богодухівський та Ізюмський райони. Інформація уточнюється. 

Сєвєродонецьк – в епіцентрі подій. Увечері двічі поцілили по "Азоту". Пошкоджено щонайменше два цехи в різних кінцях хімічного підприємства. Один із них – цех виробництва аміаку. З мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню обстріляні Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Привілля, Оріхове, Устинівка, Гірське, Катеринівка, Білогорівка, Миколаївка, Комишуваха, Павлоград, що під Сєвєродонецьком. По Тошківці окупанти завдали авіаудару. В області четверо людей загинуло, пʼятеро поранених.

На Донеччині – активні бойові дії вздовж всієї лінії фронту. Ракетні обстріли Бахмута, Курахового, с. Щурове. Важка артилерія била по Авдіївці, Мар'їнці, Красногорівці. За добу четверо людей загинуло, 11 поранені. Область залишається без газу. Частково – без води й електрики. До понад 330 населених пунктів, де відсутнє електропостачання, додався Торецьк – під час обстрілу пошкоджена лінія 110 кВт. Триває евакуація населення з контрольованої частини території області.

Миколаївщина: уночі – обстріли в Інгульській громаді. Обстріли були переважно поза межами населених пунктів. Потерпілих і пошкоджень немає. Тривають обстріли в Березнегуватській громаді. Одна людина загинула. Пошкоджені житлові будинки. У Миколаївському районі області вночі внаслідок обстрілів Куцурубської громади в с. Прибузьке пошкоджена лінія електропередачі. Постраждалих немає.

У Херсонській області ситуація залишається напруженою. Гучні вибухи протягом дня та ночі були чутно і в Херсоні та передмістях. Більше тижня в самому Херсоні та в багатьох тергромадах немає мобільного та Інтернет зв’язку, проблеми зі зняттям готівки, зокрема, пенсій.  Натомість окупаційна влада заявляє про запуск свого Інтернету, який буде блокувати доступ до українських сайтів. У Херсоні та великих містах почала з’являтися інформація про те, що окупанти перевозять у міста свої родини.

Нагадаємо, учора Сумська область зазнала декількох обстрілів. Уранці внаслідок обстрілу було пошкоджено шість приватних будинків, господарча споруда, автомобіль та лінія електромережі. За попередніми даними, ворог вів вогонь із САУ

Удень обстріляли прикордонне село Шосткинського району на Сумщині. Повністю зруйнована будівля підрозділу Держприкордонслужби, що до початку повномасштабного вторгнення використовувалась для утримування нелегальних мігрантів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram