ГоловнаСуспільствоВійна

Ударом по Закарпаттю Путін наблизив війну іще ближче до угорського кордону, – МЗС

Без миру та безпеки в Україні не буде миру та безпеки в Угорщині. 

Ударом по Закарпаттю Путін наблизив війну іще ближче до угорського кордону, – МЗС
Олег Ніколенко
Фото: Укрінформ

Ударом по Закарпаттю президент РФ Володимир Путін вчергове показав, що війна в Україні торкається не лише України, але й Угорщини, як би не намагалися ігнорувати цей факт в Будапешті.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко. Так він прокоментував заяву держсекретаря МЗС Угорщини Томаша Менцера в ефірі Kossuth Radio про те, що перший ракетний обстріл Закарпатської області лише підтверджує правильність відмови Угорщини щодо транзиту зброї для України.

“Ракетні обстріли не залишають сумнівів: російське зло можна подолати лише спільними зусиллями. Марно сподіватися, що політичні поступки втамують агресивні апетити Росії. Путін не розрізняє національностей, коли віддає накази своїм військам знищувати людей. Для нього не існує партнерів або союзників. Він обов‘язково завдасть підступного удару. Це лише питання часу і обставин”, – йдеться у повідомленні. 

Ніколенко підкреслив, що очільник українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба вже наголошував, що без миру та безпеки в Україні не буде миру та безпеки в Угорщині. Ударом по Закарпаттю Путін наблизив війну іще ближче до угорського кордону.

“Ми жодним чином не бажаємо угорському народу переживати ті жахіття, через які зараз проходять українці. Водночас Європа не існує в вакуумі. Кожна європейська країна має докладати зусиль задля встановлення миру. Допомігши зупинити Росію в Україні, Угорщина зміцнюватиме насамперед власну безпеку”, – підкреслив речник МЗС.

Україна сподівається, що Угорщина сприятиме єдності в ЄС, зокрема і в частині запровадження ембарго щодо російської нафти та надання Україні військової допомоги, додав він.

Нагадаємо, 3 травня Росія вперше вдарила ракетами по Закарпаттю – українському регіону, який межує з Угорщиною і на території якого проживає велика угорська громада. Ворожа ракета влучила в підстанцію поруч із вокзалом.

2 травня секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що Росія заздалегідь попередила Угорщину про напад на Україну.

Керівництво Угорщини неодноразово заявляло, що постачання озброєнь до України через Угорщину не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram