ГоловнаСуспільствоВійна

Ворог обстріляв Миколаїв "смерчами": пошкоджено стратегічні об'єкти, зоопарк і школу

Також атаковано села на півдні Херсонської та Миколаївської областей. Унаслідок обстрілів загинула жінка, дістали поранення шестеро людей. 

Ворог обстріляв Миколаїв "смерчами": пошкоджено стратегічні об'єкти, зоопарк і школу
Окупанти обстріляли Миколаїв та села на півдні Херсонської та Миколаївської областей
Фото: Facebook Оперативного командування "Південь".

Протягом минулої доби російські війська обстріляли Миколаїв з реактивних систем залпового вогню "Смерч". На півночі Херсонщини та Миколаївщини ворог накриває вогнем села, які полишив, відступивши. 

Про це повідомляє у Facebook Оперативне командування "Південь". 

Згідно з повідомленням, внаслідок обстрілів одна жінка загинула, щонайменше шість мирних жителів отримали поранення. Остаточні втрати уточнюються.

Місто Миколаїв нещадно обстрілюється системами залпового вогню з використанням заборонених касетних снарядів. Намагаючись завдати максимального ураження, ворог б’є по житлових і промислових кварталах. Як наслідок – влучання в газові комунікації, електропідстанцію, об’єкти промисловості та приватні будинки. Пізно ввечері вдарили ще й в район зоопарку, суттєво пошкоджено одну школу. Станом на 10:30 ранку 5 травня були виявлені поранені, загиблих не було. 

Під час чергової спроби БпЛА "Орлан-10" розвідати наші позиції на Миколаївщині ворожого шпигуна  збили зенітно-ракетні підрозділи.

За добу ракетно-артилерійські й авіаційні підрозділи сил оборони півдня України вразили близько 130 ворожих цілей. Що забезпечило втрати противника у кількості 50 військових і 11 одиниць техніки, а це: дві самохідні гаубиці "Мста-С", п'ять одиниць броньованої техніки, три одиниці автомобільної техніки та один БпЛА.

Склад корабельного угруповання росіян у Чорному морі суттєво не змінюється. Три ракетні кораблі та один підводний човен перебувають у готовності до завдання ракетного удару, але наші сили оборони та засоби ППО цілодобово відслідковують ситуацію і в акваторії Чорного моря, і в повітрі, і на всіх стратегічних напрямках.

Нагадаємо, вночі 4 травня обстріляли один з районів Миколаєва, жертв немає

До слова, у Міністерстві оборони Великої Британії заявили про те, що, атакуючи міста на півдні України, Росія прагне контролювати доступ до Чорного моря. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram